Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Εκδήλωση στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce College)

Εκδήλωση από τα «Ελληνικά Γράμματα» και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Αμερικανικού Κολεγίου.
Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce College) διογρανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η Διδασκαλία της λογοτεχνίας στην εκπαίδευση και ο ρόλος της στη σχέση των νέων με το βιβλίο».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Δευτέρα 6 Απριλίου 2009, στις 7.00 το απόγευμα, στο θέατρο του Κολλεγίου Pierce, (Γραβιάς 6, Αγ.Παρασκευή).
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
· Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας Παν/μίου Αθηνών, Συγγραφέας:
«Η λογοτεχνία ως παιδευτική διαδικασία»
· Γιάννης Παρίσης, Φιλόλογος, Καθηγητής Pierce College
«Η διδασκαλία της λογοτεχνίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»
· Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Φιλόλογος, Καθηγητής Pierce College
«Η αγωνία του ποιητικού λόγου»
· Αιμιλία Καραλή, Φιλόλογος-Συγγραφέας, Καθηγήτρια Λεοντείου Σχολής
«Προτάσεις για την ενίσχυση της σχέσης των νέων με τη λογοτεχνία»

Ώρα για φαγητό




Ο Irvin και η Marilyn Yalom στα Ιωάννινα




Ως γνήσιο έργο παιδικής λογοτεχνίας είναι πολυεπίπεδο

Το τραγούδι του ποταμού
Baric Maija
εκδ
Πατάκη
Σειρά: Βιβλία με Πολύχρωμη Εικονογράφηση
Κατηγορία: Παιδικό/Εφηβικό

Ακούς τον ποταμό που τραγουδάει και ψιθυρίζει;
Ακούς τον ποταμό που τραγουδάει και μουρμουρίζει;
Στη μια όχθη του ποταμού, κοντά στον βράχο, βρίσκεται η φωλιά της Αμάλιας, της ποντικίνας.
Στην άλλη όχθη του ποταμού, στο πράσινο λιβάδι, έχει κάνει τη δική του φωλιά ο Ίβαρι, ο ποντικός. Η Αμάλια ονειρεύεται την απέναντι όχθη με το πράσινο λιβάδι και ο Ίβαρι θέλει τόσο πολύ να σκαρφαλώσει στον ψηλό βράχο. Όμως ανάμεσά τους κυλάει ο ποταμός.
Οι εναλλαγές των εποχών στη φύση δημιουργούν το πλαίσιο για μια όμορφη και μεταφορική ιστορία, που έχει να κάνει με τη λαχτάρα της συνάντησης, τον αποχωρισμό και την αγάπη που υπερνικά τα εμπόδια.
Ένα ποιητικό, εικονογραφημένο παραμύθι, καρπός συνεργασίας μιας Φινλανδής συγγραφέα και παιδαγωγού και μιας βραβευμένης Ελληνίδας εικονογράφου Βάσως Ψαράκη.
κριτική του divasame:

Αθήνα, 440 π.Χ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ
ΝΙΚΑΣΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΣ
εκδ Μίνωας

Αθήνα, 440 π.Χ. Κάτω από την κυριαρχία του Περικλή η έννοια της δημοκρατίας γενιέται στη συνείδηση των Αθηναίων και η κληρονομιά της δημιουργείται με αίμα, πέτρες και τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Έχοντας κατακτήσει το θεατρικό κόσμο εκείνης της περιόδου, ο Σοφοκλής παρουσιάζει το έργο-κορυφή της δραματουργίας του, την Αντιγόνη, που του χαρίζει αναγνώριση και τον οδηγεί στη ανάληψη του Στρατηγικού Αξιώματος.
Το αξίωμα όμως γρήγορα θα αποδειχθεί δύσκολη και επίπονη ευθύνη όταν θα ξεσπάσει ο πόλεμος με το πανίσχυρο νησί της Σάμου. Θα τα καταφέρει ο Σοφοκλής, ένας δραματουργός, να ανταπεξέλθει στη βιαιότητα του πολέμου και να έχει υπό την εποπτεία του έναν πόλεμο ο οποίος θα κοθορίσει τη μοίρα της Αθηναϊκής ηγεμονίας στη θάλασσα;
Κάθε πρόταση ξετυλίγει με εκπληκτικό τρόπο το νήμα της ιστορίας εκείνης της εποχής και μυεί τον αναγνώστη στη Χρυσή Περίοδο του Περικλή.

Άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέα
Ακλόνητος Βράχος

Χρυσηίδα Δημουλίδου, "Το σταυροδρόμι των ψυχών"

Η σταρ συγγραφέας των Best Sellers επιστρέφει με το αισθηματικό μυθιστόρημα Το σταυροδρόμι των ψυχών και μας μιλά γι'αυτό.

Επιλογή των εκδοτών στην Επιθεώρηση Ιστορικού Μυθιστορήματος

Η εκλεκτή του Βιβάλντι
ΚΟΥΙΚ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΞΕΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
εκδ Μίνωα

Σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα η Μπάρμπαρα Κουίκ μάς μεταφέρει στη Βενετία του 18ου αιώνα, όταν η πόλη βρισκόταν στο απόγειο της μεγαλοπρέπειας και αλλά της παρακμής. Μέσα από μια ιστορία γεμάτη από πάθη, μισο-ειπωμένες αλήθειες και δηλητηριώδη ψέματα, το βιβλίο ''Η εκλεκτή του Βιβάλντι'' ξεδιπλώνεται μέσα από τη ματιά της Άννας Μαρίας Νταλ Βιολίν, μιας εκλεκτής μουσικού της οποίας η προσωπικότητα διαμορφώνεται μέσα από το κήρυγμα και τη διδασκαλία του διάσημου μουσικοσυνθέτη Αντόνιο Βιβάλντι. Η δεκατετράχρονη Άννα Μαρία εγκαταλελειμμένη στο ορφανοτροφείο της Πιετά, αναζητά την ταυτότητά της και είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει το μυστικό της καταγωγής της.
Η αναζήτησή της την οδηγεί μακριά από τους τοίχους του ορφανοτροφείου, στον πολυσύνθετο κόσμο της βενετσιάνικης κοινωνίας, μιας κοινωνίας κρυμμένης πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...
Ανάμεσα στα 10 καλύτερα βιβλία του καλοκαιριού από το περιοδικό Redbook, επιλογή των εκδοτών στην Επιθεώρηση Ιστορικού Μυθιστορήματος και Αξιοπρόσεκτο Μυθιστόρημα του Booksense, το Η Εκλεκτή του Βιβάλντι έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες μέχρι τώρα.
Διαβάστε το κι εσείς!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΑΙΗΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
http://www.bookcandystudios.com/red5greek.html

Προσωπική αρνητική κρίση




Γλυκιά μου cook, έχεις απόλυτο δίκιο Είναι πολύ εγωιστικό που έβαλα τον "Μπρούντζινο καβαλάρη" στις αρνητικές κριτικές, και βασικά όλη την τριλογία, αν και το τρίτο βιβλίο δεν το διάβασα.

Είναι το δεύτερο βιβλίο που μου δημιούργησε τόση αρνητικότητα, (το πρώτο ήταν "Οι αμαζόνες " του Steven Pressfield το οποίο άφησα στην άκρη από τις πρώτες 100 σελίδες) βέβαια πάντα αυτό είναι υποκειμενικό, γιατί αλλιώς δέχομαι εγώ κάποια βιβλία και αλλιώς κάποιος άλλος αναγνώστης.

Τα ιστορικά δρώμενα και τις μάχες τις εξιστορούσε υπέροχα, αλλά όταν άρχιζε να εμπλέκει την καθαρά προσωπική ζωή των πρωταγωνιστών, εκεί ειλικρινά ξενέρωσα. Δεν είμαι ούτε πουριτανή, ούτε σεμνότυφη, αντιθέτως θα έλεγαν όσοι με γνωρίζουν, είμαι πολύ open mind, απλά ίσως, για μένα πάντα, το παρουσίαζε χυδαία και δεν μου άρεσε αυτό. Είμαι συνηθισμένη να διαβάζω μυθιστορήματα με ιστορικά γεγονότα πάντα, περιπλανήσεις και ιστορική περιγραφή, και δεν θέλω να είναι έντονο το ερωτικό στοιχείο, τύπου φωτορομάντζο, και προφανώς επηρεασμένη από τις προτιμήσεις μου και την προσωπική μου άποψη το έχω κατατάξει εκεί, παρόλο που γνωρίζω πως η πλειοψηφία των αναγνωστών το λάτρεψε.

Το δεύτερο μέρος, πρέπει να μην είχε την ίδια απήχηση, αφού το μισό βιβλίο ήταν περίληψη του πρώτου, και για το τρίτο βιβλίο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς δεν το έχω διαβάσει.

Αστυνομικό μυθιστόρημα και μεταφυσικό θρίλερ

Αλχημιστής
Finn Robert

εκδ Γκοβόστης

Οι μπελάδες του Ντέιβιντ Μπράουν αρχίζουν όταν καλείται να ερευνήσει μια ασυνήθιστα βίαιη διάρρηξη που αφήνει δυο κακοποιούς νεκρούς και μια σκηνή εγκλήματος με πολλά και αναπάντητα ερωτήματα. Μια συνάντηση με τον μοχθηρό ιδιοκτήτη του κτιρίου απλώς περιπλέκει το μυστήριο.
Ο Μπράουν στρέφεται στην Αμερικανίδα ακαδημαϊκό Σούζαν Μίλτον, από το Τμήμα Αρχαιολογίας του Λονδίνου, για να τον βοηθήσει να διαλευκάνει την υπόθεση. Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, αποκαλύπτουν ένα τρομακτικό μυστικό αιώνων που τους κάνει στόχο ενός στυγερού δολοφόνου. Καθώς ο χρόνος εκπνέει, ο Ντέιβιντ και η Σούζαν κάνουν αγώνα δρόμου για να ξεσκεπάσουν τον πραγματικό αντικειμενικό στόχο του δολοφόνου, ο οποίος τους πλησιάζει απειλητικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση