Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Βιβλιοπαρουσίαση

"O ήχος του ακάλυπτου. Εξι κοινόχρηστες ιστορίες" της Κάλλιας Παπαδάκη Εκδόσεις Πόλις.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Θεόδωρος Γρηγοριάδης, συγγραφέας Κατερίνα Ευαγγελάκου, σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος, συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Αθηνά Μαξίμου. Τετάρτη 29 Μαίου στις 8 μμ
Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα

Βιβλιοπαρουσίαση στη Θεσσαλονίκη


Περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ: Απονομή Λογοτεχνικών Βραβείων περιοδικού "Διαβάζω" 2009




Βιβλιοπαρουσίασεις στην Πάτρα

Παρουσίαση του βιβλίου Μουσαφεράτ του Βασίλη Λαδά.
Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στην Πάτρα διοργανώνει την Πέμπτη 7 Μαΐου, στις 8:30 μ.μ. παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Λαδά
Μουσαφεράτ οι χίλιες και μία νύχτες ενός καταυλισμού προσφύγων των εκδόσεων Futura.
Το βιβλίο αφηγείται δέκα μήνες και μια μέρα πολέμου και ειρήνης του καταυλισμού των Αφγανών στην Πάτρα. Οκτώβρης 2007 - Ιούλιος 2008.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αντρέας Βγενόπουλος
Σωτήρης Λυκουριώτης και ο συγγραφέας
Πρωτοπορία στην Πάτρα, Γεροκωστοπούλου 31, τηλ. 2610 27 87 27.

Ο ήχος του ακάλυπτου.
Παρουσίαση του βιβλίου στην Πάτρα.
Η Πρωτοπορία στην Πάτρα σας προσκαλεί την Πέμπτη 14 Mαΐου, στις 8:30 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου της Κάλλιας Παπαδάκη Ο ήχος του ακάλυπτου- Έξι κοινόχρηστες ιστορίες των εκδόσεων Πόλις.
Έξι κεντρικοί χαρακτήρες, σε ισάριθμες ιστορίες, μπλέκονται μεταξύ τους, κάνουν προσωπικά περάσματα στις ιστορίες των υπολοίπων και δένουν σφιχτά τα κομμάτια του παζλ σε μια νεο-νουάρ πολυκατοικία που αφηγείται γκρίζες ιστορίες.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Βασίλης Λαδάς και η συγγραφέας.
Πρωτοπορία στην Πάτρα, Γεροκωστοπούλου 31, τηλ. 2610 27 87 27.

Σαρκασμό και νοσταλγία

Παλιά, πολύ παλιά
Μάρκαρης Πέτρος
εκδ Γαβριηλίδης
Ένας άλλος τίτλος του μυθιστορήματος του Πέτρου Μάρκαρη θα μπορούσε να είναι "Ο αστυνόμος Χαρίτος στην Πόλη". Ο Χαρίτος και η Αδριανή αποφασίζουν να εγκαταλείψουν για λίγο την Αθήνα και να πάνε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Θαυμάζουν τα αξιοθέατα και την πολίτικη κουζίνα αλλά, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με τον αστυνόμο Χαρίτο, η χαρά του δε διαρκεί πολύ. Μια ηλικιωμένη γυναίκα από τον Πόντο, που ζει στη Δράμα, επιστρέφει μετά από χρόνια στα πάτρια εδάφη και αρχίζει να σκοτώνει. Ο Χαρίτος πρέπει να προλάβει τον επόμενο φόνο της, αλλά και να καταφέρει να συνεργαστεί με έναν Τούρκο αστυνομικό, τον Μουράτ, με τον οποίο τους "συνδέει" μια αμοιβαία καχυποψία.
Η Κωνσταντινούπολη του Πέτρου Μάρκαρη μέσα από τα μάτια του αστυνόμου Χαρίτου. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο πικρία, σαρκασμό και νοσταλγία. Για πρώτη φορά ο Χαρίτος μακριά από την Αθήνα.

Public εκδηλώσεις

Το πρώτο παιδικό βιβλίο του γνωστού συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη «Ο Άλκης και ο Λαβύρινθος», το οποίο απέσπασε και το πρώτο βραβείο του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου, θα ζωντανέψει θεατρολόγος για τους μικρούς φίλους του Public.
02/05/09
Βόλου
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00
02/05/09
Θεσ/κης (Θέρμη)
Η Εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00

Χώρις σχόλια...

Χαμηλές πτήσεις
Αρκάς
εκδ. ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα επτά άλμπουμ των "Χαμηλών Πτήσεων" του Αρκά σε έναν πολυτελή τόμο. "Τι είναι έλλειψη φαντασίας σύμφωνα με τον μικρό σπουργίτι;""Να καβαλάς ως παιδί ένα ξύλο και τρέχοντας να νομίζεις ότι καβαλάς ένα ξύλο". Στις "Χαμηλές Πτήσεις" ο Αρκάς επενόησε ένα παιδί-θαύμα με διαβολικό πνεύμα αμφισβήτησης και αναρχική διάθεση ισοπέδωσης των πάντων. Πρώτος και εύκολος στόχος του ο μπαμπάς σπουργίτης, συναισθηματικά τσακισμένος από την προδοσία και τη φυγή της συζύγου του, αλλά και αφοσιωμένος οπαδός κάθε μικροαστικής αξίας.

Μετά το best seller Υ.Σ. Σ’ αγαπώ, η Cecelia Ahern επιστρέφει

εκδ Διόπτρα
Ώσπου μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, εξαφανίζεται και η ίδια σε ένα μακρινό τόπο όπου συναντά τους ανθρώπους που αναζητούσε σε όλη της ζωή. Τώρα, η Σάντι θα πρέπει να ξεκινήσει μια διαφορετική αναζήτηση, μια αναζήτηση που θα τη φέρει κοντά στους δικούς της ανθρώπους. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει σε τόπους μακρινούς και μυστηριώδεις...

Από που έρχεται το φαγητό μας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση