Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

5ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ 2009

Η Λογοτεχνική Ομάδα Πετρούπολης “Ιδεόπνοον” & το Περιοδικό “Πνοές Λόγου και Τέχνης” διοργανώνουν τον:
<<>>.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα κείμενά τους, τα οποία για το μεν διήγημα δεν θα υπερβαίνουν τις τρεις σελίδες, για τη δε ποίηση, τους τριάντα στίχους, με ψευδώνυμο, σε τέσσερα αντίτυπα τα οποία δεν επιστρέφονται, με απλή ταχυδρομική επιστολή (συστημένα θα αποκλείονται). Έξω από το φάκελο να ορίζεται η κατηγορία (πεζό ή ποίηση). Τα πλήρη στοιχεία των ενδιαφερομένων να εσωκλείονται σε δεύτερο φάκελο (κλειστό, διαφορετικά αποκλείονται), έξω από τον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο. Τα κείμενα πρέπει να είναι ανέκδοτα, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν με οποιονδήποτε τρόπο και να είναι γραμμένα με γραφομηχανή ή Η/Υ. Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες. Κάθε αποστελλόμενο έργο να είναι τυπωμένο στη μία πλευρά της σελίδας. Ως τελευταία ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2009 . Ημερομηνία αποστολής θα θεωρείται αυτή που αναγράφεται στην ταχυδρομική σφραγίδα του φακέλου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση 23 Ιανουαρίου 2010 στις 7:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Αθ. Διάκου & Μπουμπουλίνας 59).
Αποστολή κειμένων: Προς Αρετή Γκιωνάκη, “5ος Ετήσιος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης” Ποστ – Ρεστάντ ,Ταχυδρομείο Πετρούπολης , 132 31 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948160002 Email: ideopnoon@gmail.com, ideopnoon@yahoo.gr, pnoeslogou@gmail.com, pnoeslogou@in.gr Σελίδες με χρήσιμες πληροφορίες για τον διαγωνισμό: http://logotexniar.blogspot.com

Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας Millennium

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
ΣΤΙΓΚ ΛΑΡΣΟΝ
εκδ Ψυχογιός

H Λίσμπεθ Σαλάντερ, ιδιοφυΐα στα κομπιούτερ, δε διστάζει μπροστά σε τίποτε προκειμένου να πετύχει το στόχο της. Δεν ξεχνάει και δε συγχωρεί, και όταν συναντά διαφθορά και κακοποίηση, ιδίως απέναντι σε γυναίκες, είναι ανελέητη. Κηρύσσει πόλεμο σ' αυτούς που κινούν τα νήματα της βιομηχανίας του εμπορίου σαρκός χρησιμοποιώντας τις ικανότητές της ως χάκερ για να βοηθήσει στην έρευνα που έχει ξεκινήσει ο φίλος της Μίκαελ Μπλόμκβιστ, εκδότης του περιοδικού Millennium. Εμπλέκεται, όμως, άθελά της σε μια διπλή δολοφονία ενώ η αστυνομία την κυνηγά για ένα τρίτο φόνο. Τα στοιχεία όλα την ενοχοποιούν και τα δακτυλικά της αποτυπώματα έχουν βρεθεί στο όπλο του εγκλήματος. Καθώς όλες οι δυνάμεις στη Σουηδία αλλά και αποφασισμένοι εγκληματίες είναι στα ίχνη της, η Λίσμπεθ δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να βρει και να αποκαλύψει την αλήθεια προτού να είναι αργά για την ίδια της τη ζωή. Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας Millennium που έχει σαρώσει τα βραβεία και έχει ενθουσιάσει κριτικούς και αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘ. 2006
ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
GLASNYCKELN 2005/2008
ITV3 CRIME THRILLER AWARD 2008

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση