Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Σας προσκαλούμε την Tετάρτη 16 Ιουνίου 2010 και ώρα 8:00μ.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59)

Θα γίνει παρουσίαση του περιοδικού ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ
με μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη

Θα μιλήσει η συγγραφέας & πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη κ. Κλεοπάτρα Πρίφτη με θέμα:
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης κ. Γεώργιος Μαριδάκης
Αποσπάσματα από το έργο του θα διαβάσουν μέλη της Λογοτεχνικής Ομάδας «Ιδεόπνοον»
Α. Γκιωνάκη, Ν. Δεληγιάννης, Ι. Μήλια, Κ. Ρισσάκη, Κ. Συμεωνίδης


Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστούν
τα νέα βιβλία του περιοδικού Πνοές Λόγου & Τέχνης
Ιωάννας Μήλια: Ποιητικές σταλαματιές
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας κ. Απόστολος Γονιδέλλης
Νίκου Δεληγιάννη: Διαβάζοντας τα χρυσά έπη
Γιώργου Γκιωνάκη: Ο Ήλιος όλα!


Κρητική λύρα – τραγούδι: Γιάννης Καπετανάκης
Κιθάρα: Αστέριος Μητρούσης


Είσοδος ελεύθερη Θα ακολουθήσει κέρασμα

Διαγωνισμός



Οι Εκδόσεις Διόπτρα γιορτάζουν τα 30 χρόνια παρουσίας τους στον εκδοτικό χώρο
διοργανώνοντας αυτό το καλοκαίρι δύο διαγωνισμούς.

Ο πρώτος διαγωνισμός αναφέρεται στο best seller βιβλίο της Victoria Hislop, Το Νησί (δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για Κρήτη, διαμονή στο Blue Palace και ξενάγηση από την ίδια τη συγγραφέα στο νησί της Σπιναλόγκας) και ο δεύτερος διαγωνισμός στη νέα μας κατηγορία, της αστυνομικής λογοτεχνίας, με το βιβλίο Σκ3ψου Έναν Αρι8μό του John Verdon (40 νικητές θα αποκτήσουν το βιβλίο δωρεάν).

...οι κοφτερές πέτρες του Οίτυλου

Φεγγάρι από πέτρα
Σακελλαρόπουλος Μένιος
εκδ Λιβάνης

Ποτισμένη με το δηλητήριο του φόβου και της αγωνίας που της διέλυσαν την ψυχή, η Μανιάτισσα Σμαράγδα Γιατράκου αντιλαμβάνεται τυχαία ότι πίσω από τον ευτυχισμένο γάμο της με τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Χολέβα κρύβονται ιστορίες που προκαλούν ανατριχίλα, όπως οι κοφτερές πέτρες του Οίτυλου. Όταν αποφασίζει να τις σκαλίσει, μπλέκεται σε έναν ιστό πραγματικού κινδύνου τόσο για εκείνη όσο και για τα δύο μικρά της παιδιά. Ούτε που θα φανταζόταν ποτέ ότι ο άντρας που αγάπησε θα είχε κρυφή ζωή και ότι θα της στερούσε τα αγγελούδια της. Παγιδευμένη από τον άνθρωπο που ακολούθησε με κλειστά μάτια, βρίσκεται απεγνωσμένη στο πουθενά, κυνηγημένη από θεούς και δαίμονες. Δεν παλεύει πια για την ίδια, αλλά γι' αυτό που αγάπησε περισσότερο κι από τον εαυτό της. Κι όταν τίποτα πια δε φαίνεται ότι μπορεί ν' αλλάξει την τραγική της μοίρα, "μιλάνε" η Μάνη και η Νέμεση κι ανοίγουν διάπλατα οι βαριές πόρτες των φυλακών... Το Φεγγάρι από Πέτρα είναι μια συγκλονιστική ιστορία των καιρών μας, αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας του συγγραφέα σε χώρους όπου η αλήθεια τους ξεπερνά κάθε φαντασία...

Κι ύστερα...

Το δίκιο
Αραπάκης Νικόλαος

εκδ Λιβάνη

Κάθε που μετρούσε τα παιδιά του ο μπαρμπα-Γιώργης ο Μαυράκος τα έβρισκε εννιά· εφτά αγόρια, δυο κορίτσια. Μα ήρθε κάποτε ο πόλεμος και η γερμανική κατοχή· οι αριθμοί άλλαξαν, η φαμελιά του φυλλορροούσε σαν τα πλατάνια στην καρδιά του χειμώνα. Πολλά άλλαξαν... Ο ένας γιος του, ο Μηνάς, σήκωσε παντιέρα κι έβαλε στόχο να εκδικηθεί τους αδικοχαμένους αδερφούς. Μάνιασε ο γέρος και τον έδιωξε από το σπίτι. Κι ύστερα... Δίνη ο πόλεμος, λαίλαπα η ζωή, που τον παρέσυρε στο διάβα της. Βγήκε στο βουνό και έγινε αντάρτης με τον ΕΛΑΣ. Η καρδιά του στην πόλη, έξω από το σπίτι της Κρινιώς, να παραφυλάει μήπως και τη δει. Μα στεκότανε μακριά, πολύ μακριά, τόσο, ώστε να μην κινδυνεύει από τον Διονύση, τον ορκισμένο εχθρό του και αδερφό της.
«Να ’τανε άραγε γραφτό να δροσιστεί ξανά με τούτο το νερό, να ’τανε να ξαναδεί το σπίτι του, τους δικούς του; Τα πόδια του βαριά, λάστιχο που τον τραβούσε πίσω η αγάπη της μάνας του. Μια χαύνωση τον είχε τυλίξει ολόγυρα· η λογική του και ο φόβος του, σαν μεθυσμένα από αλλόκοτο κρασί, κείτονταν ναρκωμένα στην άκρη του μυαλού του».

Πάθος και υπερηφάνεια

Δωροθέα ντε ροπ
Γιώργος Πολυράκης

εκδ Ψυχογιός

Στην Αθήνα του μεσοπολέμου, μιας εποχής ρομαντισμού, κοινωνικών αντιθέσεων και διπλωματικών ζυμώσεων λόγω της επικείμενης υπογραφής του Βαλκανικού Συμφώνου, η Λετονή βαρόνη Δωροθέα ντε Ροπ βιώνει με πάθος την κάθε στιγμή της ζωής της. Ρωσικής καταγωγής, ατίθαση, αγέρωχη και φιλόδοξη, άφησε τη Βιέννη όπου ζούσε με τον άντρα της και βρέθηκε στα Τίρανα, ερωμένη του βασιλιά της Αλβανίας, Αχμέτ Ζώγου.
Θαρραλέα και ριψοκίνδυνη, πίστευε ότι δεν την άγγιζε τίποτα, μέχρι τη στιγμή που ερωτεύτηκε, έτσι όπως μόνο μία φορά στη ζωή της ερωτεύεται μια γυναίκα· και τότε μπλέχτηκε με τη θέλησή της στα δίχτυα της τουρκικής κατασκοπείας, προκειμένου να ακολουθήσει στην Αθήνα τον μεγάλο και μοναδικό έρωτά της.
Στο πλάι της, πολύτιμη φίλη και συμπαραστάτριά της η Ελληνογαλλίδα Κολέτ, δασκάλα γαλλικών στην πολυτελή βίλα της οικογένειας Σερέτη, ζει τον δικό της έρωτα με τον γοητευτικό Αλέξανδρο, χωρίς να υποψιάζεται ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα ενός σατανικού σχεδίου…
Μια αληθινή ιστορία, ένα συγκλονιστικό ερωτικό, διπλωματικό και αστυνομικό θρίλερ στην Αθήνα του 1934, που δείχνει ότι όσο και αν αλλάζουν οι εποχές οι άνθρωποι παραμένουν πάντα ίδιοι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση