Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Άγιοι και δαίμονες, Εις ταν Πόλιν
Γιάννης Καλπούζος
εκδ Μεταίχμιο
Ημερομηνία έκδοσης: 20/05/2011 (Υπό έκδοση)

Το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου που κέρδισε χιλιάδες αναγνώστες με το Ιμαρέτ (Βραβείο Αναγνωστών 2009 του ΕΚΕΒΙ). Μέσα από τη διήγηση του Τζανή Κομνά και των άλλων ηρώων του μυθιστορήματος τα πολλά πρόσωπα της Πόλης από το 1808 ως το 1831: οι Ρωμιοί της, η καθημερινή ζωή, δυνατές φιλίες, έρωτες, πλούτη, χαρέμια, φτώχεια, μεγιστάνες, τσαρλατάνοι, λωποδύτες, χασικλήδες, δερβίσηδες, ζητιάνοι, γενίτσαροι˙ αρνησίθρησκοι, κρυπτοχριστιανοί, οραματιστές, προδοσίες, χαμένα όνειρα, γλέντια, τραγούδια, λεσβίες, πόρνες, δεισιδαιμονίες, ερωτικά ξόρκια, οι γυναίκες στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού˙ πυρκαγιές, παζάρια, καΐκια, ιστιοφόρα, βεγγέρες, καπηλειά των 1.000 τ.μ., η τρομερή φυλακή του Μπάνιον, το μπουντρούμι και η αστυνομία του πατριαρχείου, φρενοκομεία, ερωμένες πατριαρχών, η Μεγάλη του Γένους Σχολή˙ αρώματα, λάσπες, αίμα, βασανιστήρια, πανούκλα, κοπάδια σκυλιών, Αχμέτ Κάραγκιοζ, βεγγαλικά, παρελάσεις συντεχνιών, Αγίασμα Μπαλουκλί, προεπαναστατική περίοδος, Φαναριώτες, συνωμοσίες, μυστικές εταιρείες, οι σφαγές στην Πόλη το 1821˙ Πριγκιπόνησα, Πόντος, Κερασούντα, Ιάσιο, Χίος, Τρίπολη, Ναύπλιο, Αλεξάνδρεια, Μανιάκι˙ Ρωμιοί, Οθωμανοί, Φράγκοι, Αρμένιοι, Εβραίοι˙ ο πόθος, ο φόβος, ο όχλος˙ άγιοι και δαίμονες. Ένα επικό μυθιστόρημα που καθηλώνει τον αναγνώστη με την περιπετειώδη ζωή των ηρώων του, την ατμόσφαιρά του, τη γλώσσα του, το συναίσθημα, τον στοχασμό, τις αστείες καταστάσεις και την ολοζώντανη αναπαράσταση της εποχής εκείνης.

To books4u προτείνει

  Οι μάγοι

Ο Κουέντιν Κολντγουότερ, μαθητής της τρίτης λυκείου με πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης, ξεφεύγει από την ανία της πεζής ζωής του διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας μια σειρά από μυθιστορήματα που εξελίσσονται στη μαγική χώρα Φίλορι. Όπως και όλοι οι άλλοι, θεωρεί ότι η μαγεία δεν υπάρχει - μέχρι που γίνεται απρόσμενα δεκτός σε ένα κρυφό και αποκλειστικό κολέγιο μαγείας στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ψυχολογικά διεισδυτικό και υπέροχα πρωτότυπο, το βιβλίο man αποτελεί ένα συναρπαστικό έπος για τη μαγεία. Ο Λεβ Γκρόσμαν δημιουργεί έναν εντελώς πρωτότυπο κόσμο, στον οποίο το καλό και το κακό δεν είναι μαύρο και άσπρο και όπου η δύναμη έχει ένα τρομερό τίμημα.



Μην πας ποτέ στην Καζαμπλάνκα

Ο Τόμας Λανγκ είναι ένας παλιός στρατιωτικός που φυτοζωεί στο Λονδίνο καταναλώνοντας ουίσκι και τριγυρνώντας με την αγαπημένη του μοτοσικλέτα. Για να κερδίσει τα προς το ζην, «εργάζεται» ως σωματοφύλακας και μισθοφόρος σε διάφορες αποστολές που του αναθέτουν οι παλιοί του γνώριμοι από το στρατό, μέχρι τη μέρα που κάποιος του προτείνει εκατό χιλιάδες δολάρια προκειμένου να δολοφονήσει τον εκατομμυριούχο κύριο Γουλφ. Ο Λανγκ όχι μόνο αρνείται, αλλά και επιχειρεί να προειδοποιήσει το υποψήφιο θύμα του για τον κίνδυνο που διατρέχει. Απερισκεψία; Ένδειξη καλής ανατροφής; Κεραυνοβόλος έρωτας με την κόρη του εκατομμυριούχου Γουλφ; Ο παρ' ολίγον πληρωμένος δολοφόνος βρίσκεται μπλεγμένος σε έναν κυκεώνα συνωμοσιών, εκβιασμών και δολοφονιών μέσα σ’ ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον όπου παρεπιδημούν ακραίοι και αδίστακτοι χαρακτήρες. Και μερικές πολύ πολύ ελκυστικές γυναίκες. "Ένα θρίλερ που συνδυάζει την καταιγιστική δράση με το ανατρεπτικό βρετανικό χούμορ. Ο Χιου Λόρι ανανεώνει ένα κλασικό λογοτεχνικό είδος." (The Times) "Ο Χιου Λόρι δημιουργεί μία νέα σχολή μυθιστορήματος, αυτήν του «σαρκαστικού ρεαλισμού», με ένα θρίλερ που καθηλώνει τον αναγνώστη και τον κάνει να καταρρέει -κυριολεκτικά- από τα γέλια." (Washington Post) Κατά πολλά χρόνια προγενέστερο της τηλεοπτικής σειράς "House MD", το μυθιστόρημα του Χιου Λόρι αποδεικνύει σε ποιο βαθμό ο τηλεοπτικός χαρακτήρας του κυνικού ταλαντούχου γιατρού είναι δημιούργημα του ίδιου του ηθοποιού. Το επόμενο βιβλίο του, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Χιου Λόρι, "πρόκειται να εκδοθεί πριν δύο χρόνια".
 
Ενδιαφέρουν επίσης






Για τους μικρούς μας φίλους





Φιλικά www.books2u.gr

Άμα σε πάρει το ταξίδι να ξεχαστείς ...

Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες...
Κωνσταντοπούλου Φωτεινή

Τζίμης μαζί με τους γονείς τους κάποια στιγμή ενός νεογέννητου φθινοπώρου παίρνουν τον δρόμο για μια εκδρομή στις Πρέσπες. Εκεί σέρνουν σαν αποσκευές όλες τις στιγμές τους στο τοπίο, στην ιστορία, στους θρύλους και στην καθημερινή ροή της ζωής των Πρεσπών. Συνάμα ανακαλύπτουν χιλιάδες συναισθήματα και εκεί στις Πρέσπες σκηνοθετούν την μελλοντική ταινία της ζωής τους ξεχνώντας - επίτηδες, λες- τις αποσκευές των στιγμών τους εκεί, για να έχουν μια γερή δικαιολογία ύστερα από πολλούς καιρούς να κάνουν πάλι το ίδιο ταξίδι...


Απόσπασμα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση