Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ιστορία φαντασίας με επικά στοιχεία

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕΛΙΤΗΣ 
Εκδόσεις: INTROBOOKS

Σε έναν κόσµο µυθικό, μαίνεται ένας πόλεµος: Αντίπαλοι, τα δύο µέλη της βασιλικής οικογένειας των δράκων, ο Κρόνος, που επιθυµεί την επικυριαρχία σε καθετί ζωντανό, και η Ηώ, που θέλει την ισορροπία. Από αυτή την τιτανοµαχία θα επιζήσουν ελάχιστοι, και η ισορροπία θα επικρατήσει µόλις για µια χιλιετία.

Χίλια χρόνια µετά, ο Κρόνος θα φέρει στον κόσµο δαίµονες από τη διάσταση της φωτιάς, για να τον υπηρετήσουν και να πολεµήσουν για χάρη του.
Τότε η Ηώ, µόνη πιστή από τους δράκοντες της γενιάς της, θα σώσει ένα νεογέννητο αγοράκι από τα νύχια των δαιµόνων, για να γίνει ο ήρωας στην τελική µάχη.
Το όνοµά του: Ορίωνας.

Μια ιστορία φαντασίας με επικά στοιχεία που συνδυάζουν περίτεχνα την ελληνική μυθολογία με εκείνη των σκανδιναβικών χωρών, με ήρωες που συναντάμε για πρώτη φορά.
Δράκοι που ζουν σε ένα φανταστικό σύμπαν μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις ο ένας ενάντια στον άλλο, αλλά και ενάντια στις ανθρώπινες αδυναμίες τους.


Μεγάλος διαγωνισμός IntroΒooks - Beacon

Η Introbooks, σε συνεργασία με την εταιρεία Beacon, διοργανώνει μεγάλο διαγωνισμό
Αναζητήστε στο βιβλίο τα δελτία συμμετοχής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομήστε τα στα γραφεία μας
Φανταστικά δώρα περιμένουν τους 50 πρώτους τυχερούς.
Για να δείτε τους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού κάντε κλικ εδώ.

Η Ισλαμική κοσμοθεωρία και η Δυτική κοσμοθεωρία

Το βιβλίο του καθηγητή διεθνών σχέσεων και Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoglu) «Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες. Η επίδραση της Ισλαμικής και της Δυτικής κοσμοθεωρίας στην πολιτική θεωρία» μόλις κυκλοφόρησε! Μετά το ευπώλητο έργο του ίδιου συγγραφέα «Το στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας», το οποίο προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες σχόλια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο συγγραφέας επανέρχεται με το νέο του βιβλίο.

Στο "Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες" ο Αχμέτ Νταβούτογλου συγκρίνει, διαφοροποιεί και αντιπαραβάλλει την Ισλαμική κοσμοθεωρία με τη Δυτική κοσμοθεωρία και εξηγεί γιατί είναι θεμελιωδώς κάθετα διαφορετικές και ασύμβατες κάνοντας μία συστηματική περιγραφή του κόσμου του Ισλάμ.

Τονίζει τον θεοκεντρικό χαρακτήρα της Ισλαμικής κοσμοθεωρίας και το πώς αυτό επηρεάζει την πίστη, την ηθική, τα δόγματα, τις αυτοαντιλήψεις, την πολιτική, τον νόμο και τον τρόπο που συγκροτούν κοινωνικοοικονομικά και κοινωνικοπολιτικά το Ισλάμ. Φωτίζει έτσι πολλές πτυχές του μουσουλμανικού κόσμου που αριθμεί 1,5 δισεκατομμύρια πιστούς και που εκτείνεται πλανητικά. Τη στιγμή της κυκλοφορίας του στα ελληνικά, επίσης, τυγχάνει να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ερμηνείες, σύμφωνα με τον τουρκικό τρόπο σκέψης, των αιτίων της μεγάλης κρίσης στα Αραβικά κράτη της Μέσης Ανατολής. Οπωσδήποτε, περιγράφει και ερμηνεύει πλήρως τον βαθύτερο τρόπο σκέψης των ισλαμιστών ηγετών της Τουρκίας και τις βαθύτερες πνευματικές ρίζες του νέο-Οθωμανικού δόγματος.

Παραγγείλτε λοιπόν τώρα το βιβλίο από το PERIZITITO.GR και θα το έχετε την επόμενη μέρα της κυκλοφορίας του κατευθείαν στην πόρτα σας!!!


Τα δύο βιβλία του Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι αλληλοσυμπληρούμενα: Το "Στρατηγικό βάθος" αναπτύσσει τη στρατηγική εκπλήρωσης του νέο-Οθωμανικού δόγματος και το "Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες" την Ισλαμική κοσμοθεωρία που αποτελεί την ιδεολογική βάση του νέο-Οθωμανισμού.
Αποκτήστε λοιπόν τώρα και τα δύο βιβλία μαζί από το PERIZITITO.GR !!!


Καλό διάβασμα και μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τη νέα σελίδα του PERIZITITO.GR στο FACEBOOK για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων. Κάντε LIKE στη σελίδα μας και γίνετε μέλος της πιο περιζήτητης παρέας!

PERIZITITO.GR

Μία αναγνώστρια σχολιάζει ...


Κριτική:
Ένα πραγματικά πολύ καλό ποίημα που συχνά αγγίζει την πεζογραφία...Αυτή ωστόσο είναι και η μαγεία του.
Αισθήματα δυνατά κυρίως θυμός, οργή απόγνωση, αλλά και μια 'ανέλπιδη ελπίδα'...
Γενικά είναι ένα ελεύθερο στη γραφή ποίημα κυρίως απαισιόδοξο, εμπλουτισμένο με σχετικά απλό λεξιλόγιο...Πολύ όμορφη σύνταξη και δομή, μόνο μια πολύ μικρή παραφωνία σε κάποια διακοσμητικά εεπίθετα. Ίσως λίγο υπερβολικά, αλλά και πάλι ποιος ο καλύτερος τρόπος εξωτερίκευσης τόσο έντονα συσσωρευμένων συναισθημάτων;
Ένα εξαιρετικά δυνατό ποίημα που από την αρχή σε ξεσηκώνει, αισθάνεσαι την ανάγκη της ποιήτριας, την ανάγκη όλων μας για αλλαγή, το τέλος πια αυτής της συνεχόμενης κοινωνικής αδικίας και πρωτίστως πολιτικής φόλας... Εξίσου σημαντική είναι και η απόλυτα ρεαλιστική ματιά και άποψη της δημιουργού... Ονειρεύεσαι ,αλλά γνωρίζεις ότι στην δεδομένη περίσταση είναι πρακτικά μάταιο...Όλα αρκετά ισορροπημένα, τίποτα δεν σκεπάζει τίποτα...Ύφος πολύ σκληρό και επικριτικό...
Ας το παραδεχτούμε...οι κοινωνικοπολιτικοοικονομικές και πολιτισμικές διαφοροποιήσεις απαιτούν και γαλουχούν μια νέα γενιά ποιητών και συγγραφέων... Η Λένα Λοίζου αν δεν είναι μία από αυτές, είναι σίγουρα πολύ κοντά στο να γίνει... Μην την αφήσετε να περάσει απαρατήρητη!!! Όλοι οι αναβρασμοί κρύβουν πάντα αξιόλογους καλλιτέχνες
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση