Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Γνωρίστε την Κέλυ Κατσή - ένα σμαράγδι στο χώρο της λογοτεχνίας

kely katsiWritten by Βένη Παπαδημητρίου.

Δακρυσμένα Σμαράγδια”. Το μυθιστόρημα της Κέλυς Κατσή, που πέταξε στα ύψη και δικαίως χαρακτηρίσθηκε “Το ερωτικό μυθιστόρημα της χρονιάς”…
Βέβαια, ακούγοντας κάποιος τον τίτλο “ερωτικό μυθιστόρημα”,
απλώς, δεν θα μπορέσει να καταλάβει την δύναμη του βιβλίου. Την δύναμη των συναισθημάτων. Που εναλλάσσονται. Που σε κυριεύουν, σε κατακλύζουν, διαβάζοντάς το.
Τη δύναμη των μηνυμάτων που περνάει στον αναγνώστη. Τη δύναμη της Αγάπης, που αποκαλύπτει το βιβλίο, το Μεγαλείο της. Τη δύναμη της Φιλίας. Τη δύναμη της γραφής της Κέλυς…
Την γνωρίζω προσωπικά. Συναντηθήκαμε μόνο μια φορά, αλλά έχουμε μιλήσει άπειρες φορές. Μόλις μου ανέφερε πως εκδόθηκε το βιβλίο της, έτρεξα να το αγοράσω. “Εξαντλημένο, να το παραγγείλουμε”, μου έλεγαν στα βιβλιοπωλεία. Κάποια στιγμή, το είχα στα χέρια μου.. Και από τη στιγμή που το άγγιξα, ήρθα σε επαφή μαζί του με την αφή και το βλέμμα,  δεν μπόρεσα να το αφήσω…
Το διάβαζα στο γραφείο, στη στάση του λεωφορείου, στο ταξί, στο γυμναστήριο.
Με απορρόφησε, με έκανε να χαθώ, να ταξιδέψω, να περάσουν από την ψυχή μου, έντονα, άπειρα συναισθήματα.
Σε κρατά σε ένταση και αγωνία.. Δεν χορταίνεις να διαβάζεις… Θέλεις να πας στην επόμενη φράση.. την επόμενη παράγραφο, την επόμενη σελίδα.
Χάρηκα, έκλαψα, θύμωσα, πόνεσα, με τους ήρωες των “Δακρυσμένων Σμαραγδιών”…
Και δεν κρατήθηκα. Έγραψα στη σελίδα της Κέλυς στο Facebook, πως πενθώ το τέλος του ήρωα. Και αυτό δεν ήταν σωστό, καθώς αποκάλυπτα το τέλος του βιβλίου στους αναγνώστες που δεν είχαν φτάσει ακόμη στο τέλος. Τόσο πολύ με άγγιξε το βιβλίο…
Η πλοκή, η γραφή, όλα είναι τέλεια συνδυασμένα. Πολύ σωστά, ο συνάδελφος δημοσιογράφος, έβαλε τίτλο σε ρεπορτάζ για το βιβλίο της Κέλυς “Η ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΕΛΥΣ ΚΑΤΣΗ”…
Πολλά θα μπορούσα να γράψω, αλλά καλύτερα να διαβάσει κανείς το βιβλίο, για να επιβεβαιώσει και να συμπληρώσει τα γραφόμενά μου.
Περιμένω και εγώ, όπως και οι φίλοι και οι φανατικοί αναγνώστες της Κέλυς (και είναι πάρα πολλοί!!!) το επόμενο βιβλίο της. Τα επόμενα βιβλία της. Γιατί η Κέλυ, πρέπει να γράψει. Είναι Σμαράγδι, στο χώρο της λογοτεχνίας. Και έχει ανάγκη η Λογοτεχνία σήμερα, από τέτοια Σμαράγδια.
Που πρέπει να λάμπουν! Σαν τα αστέρια!!!
Μια μικρή συνέντευξη με την Κέλυ, για να τη γνωρίσετε και όσοι δεν την ξέρετε (αν και αμφιβάλλω γι αυτό)…
♦  Η Βένη Παπαδημητρίου συζητά με την Κέλυ Κάτση για το WomLand.

1)  Πότε κατάλαβες, αισθάνθηκες για πρώτη φορά, ότι είσαι έτοιμη να γράψεις;
Στην ηλικία των 12 ετών. Με το που το αισθάνθηκα, το έκανα πράξη αμέσως. Το πρώτο μου ολοκληρωμένο βιβλίο, το έγραψα σε αυτήν την ηλικία. Κάποια στιγμή ίσως προχωρήσω στην  έκδοσή του.
2)  Τι σε ενέπνευσε;
Οι φίλοι μου και όλα όσα περνούσαμε και βιώναμε μαζί. Πραγματικά γεγονότα και αποκυήματα φαντασίας, έγιναν ένα κράμα.
3)  Το βιβλίο σου περιέχει και προσωπικά στοιχεία, δηλαδή ο συγγραφέας προσθέτει και από τη ζωή του γεγονότα ή όχι;
Όπως έχω ξαναπεί, ακόμη και αν προσπαθήσει κάποιος να το αποφύγει, πιστεύω πως είναι αναπόφευκτο να μην αποτυπώνονται στοιχεία του χαρακτήρα του, των πιστεύω του, της ψυχοσύνθεσής του καθώς και των βιωμάτων του σε όσα καταθέτει στις σελίδες ενός βιβλίου, το οποίο αποτελεί δημιούργημά του.
4)  Περίμενες ότι το βιβλίο σου θα έχει τόσο μεγάλη επιτυχία;
Δεν ξέρω αν το περίμενα, πάντως σίγουρα το ονειρευόμουν.
5)  Τι άλλαξε στη ζωή σου γράφοντας αυτό το βιβλίο και γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία;
Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Η μόνη σημαντική αλλαγή, που δεν αφορά όμως στον τρόπο ζωής μου, είναι τα πάρα πολλά μηνύματα που δέχομαι καθημερινά από κόσμο που δε γνωρίζω και τα οποία ξεχειλίζουν από τρυφερότητα, ενθουσιασμό, αγάπη και όμορφα λόγια για τα συναισθήματα που τους προκάλεσε η ανάγνωση του βιβλίου. Το γεγονός αυτό προσδίδει σε μένα χαρά, δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω κάτι που με γεμίζει τόσο πολύ.
6)  Πώς σου συμπεριφέρονται οι φίλοι, οι γνωστοί, οι άγνωστοι;
Θα τολμήσω να πω ότι οι πραγματικοί φίλοι χαίρονται πιο πολύ από ότι εγώ. Σίγουρα η συμπεριφορά κάποιων γνωστών με πίκρανε πολύ, αλλά δεν είμαι άτομο το οποίο μπορεί να κρατήσει κακία. Για τον κόσμο που δε με γνωρίζει, ισχύουν όσα προανέφερα στην προηγούμενη ερώτηση.
7)  Είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας ο συγγραφέας;  
Θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος είναι ιδιαίτερος με ό,τι και αν ασχολείται στη ζωή του. Απλά, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προσπαθούμε κάθε μας ιδιαιτερότητα να την πλάθουμε, να την επεξεργαζόμαστε θετικά και να τη χρησιμοποιούμε με όμορφο και παραγωγικό τρόπο.
8)  Θα γράψεις και άλλα βιβλία;
Τα “Δακρυσμένα Σμαράγδια’’ ολοκληρώθηκαν στην αρχική τους μορφή όταν ήμουν 24 χρονών. Έκτοτε, δε σταμάτησα να γράφω. Το δεύτερο βιβλίο το οποίο θα εκδοθεί, είναι πλέον στην τελική του ευθεία. Το τρίτο –το οποίο θεωρώ πως θα χαρίσει γέλιο στους αναγνώστες- έχει επίσης, προχωρήσει αρκετά.   
9)  Με τι άλλο ασχολείσαι πέρα από τη συγγραφή;
Είμαι μητέρα, σύζυγος και τα τελευταία 13 χρόνια εργάζομαι στον τραπεζικό τομέα. Έχω ανάγκη τις ανεκτίμητες στιγμές που περνάω με την οικογένειά μου και κυρίως με τη μικρή μου Ελισάβετ, και όσο μπορώ, επιδιώκω την προσωπική επαφή με τους φίλους μου τους οποίους αγαπώ πάρα πολύ. Αν και δεν έχω πολύ χρόνο, το διάβασμα είναι κάτι που με ξεκουράζει και ελπίζω ότι πάντα θα μου δίνονται κάποιες ευκαιρίες για να ταξιδεύω μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου.
10)  Τα γεγονότα της καθημερινότητας σε εμπνέουν να γράψεις κάτι, ή όλα τα γραφόμενά σου είναι αποτέλεσμα της φαντασίας;  
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργώ κατά τη συγγραφή, πρόκειται για έναν αρμονικά δομημένο και δημιουργικό συνδυασμό, έναν ‘’γάμο’’  θα έλεγα, όπου το ζευγάρι αποτελείται από γεγονότα της πραγματικότητας, αλλά και της φαντασίας. katsi

Σύντομο Βιογραφικό για την Κέλυ Κατσή:
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και παρακολούθησε μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομική Τραπεζική. Από το 1999 εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Ήδη από την ηλικία των δώδεκα ετών αντιλήφθηκε το πάθος της για τη συγγραφή. Τα "Δακρυσμένα σμαράγδια", που κυκλοφόρησαν το 2011 από τον εκδοτικό οίκο Modern Times, είναι το πρώτο της βιβλίο. Ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη, την Ελισάβετ.


σε μια επαρχιακή πόλη θα σημάνει την έναρξη μιας μεγάλης περιπέτειας

Η πυξίδα των ονείρων
Αλέξανδρος Ακριτίδης

εκδ Ιβίσκος

«Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης κατορθώνει να καθηλώσει την προσοχή του αναγνώστη, μεταφέροντάς τον από τα πεδία της φαντασίας στη ζωντανή πραγματικότητα. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο γεγονός, ότι καταπιάνεται με τα δύσκολα στην ουσία ψυχολογικά και παραψυχολογικά φαινόμενα, τα οποία όμως χειρίζεται με στιλ θρίλερ τόσο πειστικά, που σε αναγκάζει να συνοδεύεις και συ ο ίδιος τον ήρωά του στις περιπετειώδεις αναζητήσεις της αλήθειας και της λύσης των προβλημάτων που τον απασχολούν».

Όμηρος Μαυρίδης, Δρ. φιλοσοφίας – συγγραφέας


Αυτή είναι η ιστορία της Εύας και του Μιχάλη. Ενός νεαρού ζευγαριού δασκάλων όπου η μετάθεσή τους σε μια επαρχιακή πόλη θα σημάνει την έναρξη μιας μεγάλης περιπέτειας. Μια σειρά περίεργων ονείρων θα μετατρέψει τη ζωή του Μιχάλη σε αγωνιώδη αναμέτρηση με το χρόνο για την αναζήτηση της αλήθειας. Η διαλεύκανση δυο μυστηριωδών θανάτων θα γίνει το πρώτο του μέλημα, ενώ η άγνωστη γυναίκα του διπλανού παλιού αρχοντικού θα περιπλέξει ακόμα περισσότερα τα πράγματα. Στόματα που σιωπούν, πρόσωπα που γνωρίζουν καταστάσεις και πληγωμένες μνήμες μιας φοιτητικής ζωής που έληξε με το θάνατο της φίλης τους Αρετής. Η ανεξήγητη μετάβαση της υπόθεσης απ’ το πραγματικό στο μεταφυσικό θα ωθήσει το νεαρό δάσκαλο από την Κρήτη ν’ αναζητήσει την αλήθεια σε τόπους άγνωστους και μακρινούς. Η απροσδόκητη εμπλοκή της γυναίκας του και του καλύτερού του φίλου θα οδηγήσουν την υπόθεση στα άκρα και οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα καταπλήξουν τους πάντες. Η κλειστή κοινωνία με τα ταμπού της, οι πληγές του παρελθόντος και η βασανισμένη ζωή ενός μικρού κοριτσιού θα ενταχθούν στις προσχεδιασμένες επιδιώξεις του προσωποποιημένου Κακού. Η τελική αναμέτρηση μαζί του θα είναι δύσκολη και αδυσώπητη.

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση